当前时区为 UTC + 8 小时



发表新帖 回复这个主题  [ 5 篇帖子 ] 
作者 内容
1 楼 
 文章标题 : dr.com又被我整出问题来了…………
帖子发表于 : 2008-12-29 21:34 
头像

注册: 2008-06-22 13:38
帖子: 1627
地址: 武汉
送出感谢: 0 次
接收感谢: 0 次
drcomc login的时候出现如下提示:
The command could not be located because '/usr/local/bin' is not included in the PATH environment variable. bash: drcomc:找不到命令

重新编译过,无济于事…………

sudo drcomd没有问题 :em20 :em20 :em20 :em20


_________________
mint+gnome


页首
 用户资料  
 
2 楼 
 文章标题 : Re: dr.com又被我整出问题来了…………
帖子发表于 : 2008-12-29 21:57 

注册: 2008-09-13 16:34
帖子: 243
送出感谢: 0 次
接收感谢: 0 次
先把解压和安装的文件删除了

再编译


页首
 用户资料  
 
3 楼 
 文章标题 : Re: dr.com又被我整出问题来了…………
帖子发表于 : 2008-12-29 22:25 
头像

注册: 2008-06-22 13:38
帖子: 1627
地址: 武汉
送出感谢: 0 次
接收感谢: 0 次
如何彻底的删除drcom编译的文件

make uninstall

make: *** 没有规则可以创建目标“uninstall”。 停止。


_________________
mint+gnome


页首
 用户资料  
 
4 楼 
 文章标题 : Re: dr.com又被我整出问题来了…………
帖子发表于 : 2008-12-29 22:26 
头像

注册: 2008-06-22 13:38
帖子: 1627
地址: 武汉
送出感谢: 0 次
接收感谢: 0 次
在国外看到这样的,和我的差不多,但是不是太懂

Terminal window not working

Hi friends
one of my friends machine may have been hacked can someone help us fix this as he needs it urgently for important work
Her command terminal is not working and none of the basice commands work the following is the output when opning the terminal
this is only for one user account the other user account are fine :-
bash: uname: command not found
bash: [: too many arguments
bash: [: too many arguments
bash: [: too many arguments
bash: [: too many arguments
bash: [: too many arguments
bash: [: too many arguments
bash: [: too many arguments
bash: [: too many arguments
bash: [: too many arguments
bash: [: too many arguments
bash: [: too many arguments
bash: [: too many arguments
bash: [: too many arguments
bash: [: too many arguments
bash: [: too many arguments
bash: [: too many arguments
bash: [: too many arguments
bash: [: too many arguments
bash: [: too many arguments
bash: [: too many arguments
bash: [: too many arguments
bash: [: too many arguments
bash: sed: command not found
bash: complete: is: no completion specification
bash: complete: not: no completion specification
bash: complete: included: no completion specification
bash: complete: in: no completion specification
bash: complete: the: no completion specification
bash: complete: PATH: no completion specification
bash: complete: environment: no completion specification
bash: complete: variable.: no completion specification
dim@kim:~$ ls
Command 'ls' is available in '/bin/ls'
The command could not be located because '/bin' is not included in the PATH environment variable.
bash: ls: command not found
dim@kim:/bin$ cd ../usr
dim@kim:/usr$ ls
Command 'ls' is available in '/bin/ls'
The command could not be located because '/bin' is not included in the PATH environment variable.
bash: ls: command not found
dim@kim:/usr$

Please can some one help us fix this , please can you let me know the steps to fix her laptop

Thanks

Kim
JonCharge said on 2008-12-05:

Try to set back the default path variable. Let me know if that helps.
raytonvision said on 2008-12-06:

how do i set the default path variable ? sorry we are very new to this please could you explain the steps
thanks
raytonvision said on 2008-12-06:

how do i set the default path variable ? sorry we are very new to this please could you explain the steps
thanks
raytonvision said on 2008-12-06:

Hi Jon

I have tried to add the following command path as it was showing a different path for me.

export PATH=/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/usr/X11R6/bin

it works for the current terminal window where export path is added. but, when restarted, it still doesn't work. I have tried the "bash -l" to effectively run it in bash. when doing so, it reverts to the original form of the above problem.

I have tried to edit the vi ~/.bashrc but i am unable to open this file. Any idea please??

thanks and eagerly anticipating for your reply.

Also any help from anybody is much appreciated.

thanks
Steven Danna said on 2008-12-06:

The default path variable for all users is set in /etc/enviroment. You can try to edit it my doing the following:

sudo nano /etc/enviroment

make sure the first line reads something like:
PATH="/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/usr/games"

Also, what error does it give you when you try to open ~/.bashrc?
Best Steven Danna said on 2008-12-06:

Sorry. Typo. The file to edit is

/etc/environment
raytonvision said on 2008-12-18:

Thanks Steven Danna, that solved my question.


_________________
mint+gnome


页首
 用户资料  
 
5 楼 
 文章标题 : Re: dr.com又被我整出问题来了…………
帖子发表于 : 2008-12-29 22:56 
头像

注册: 2008-06-22 13:38
帖子: 1627
地址: 武汉
送出感谢: 0 次
接收感谢: 0 次
自己顶上

求解中…………………………


_________________
mint+gnome


页首
 用户资料  
 
显示帖子 :  排序  
发表新帖 回复这个主题  [ 5 篇帖子 ] 

当前时区为 UTC + 8 小时


在线用户

正在浏览此版面的用户:没有注册用户 和 4 位游客


不能 在这个版面发表主题
不能 在这个版面回复主题
不能 在这个版面编辑帖子
不能 在这个版面删除帖子
不能 在这个版面提交附件

前往 :  
本站点为公益性站点,用于推广开源自由软件,由 DiaHosting VPSBudgetVM VPS 提供服务。
我们认为:软件应可免费取得,软件工具在各种语言环境下皆可使用,且不会有任何功能上的差异;
人们应有定制和修改软件的自由,且方式不受限制,只要他们自认为合适。

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
简体中文语系由 王笑宇 翻译