[问题]笔记本ATI9600安装fglrx驱动成功,但屏幕经常闪烁!!

声卡/显卡/打印机/USB设备等硬件问题(网卡问题请发上面的网卡板块)
回复
netfalcon
帖子: 24
注册时间: 2006-03-01 13:35
送出感谢: 0
接收感谢: 0

[问题]笔记本ATI9600安装fglrx驱动成功,但屏幕经常闪烁!!

#1

帖子 netfalcon » 2006-08-12 16:06

IBMT42 ATI9600安装fglrx驱动成功$ fglrxinfo
display: :0.0 screen: 0
OpenGL vendor string: ATI Technologies Inc.
OpenGL renderer string: RADEON 9600 Generic
OpenGL version string: 2.0.5755 (8.24.8)
测试
glxgears -info
有时5100FPS,有时2400FPS
最主要的是有时开机一切正常,有时开机屏幕不停的闪烁,甚至有时用户注销后再登录,屏幕就由不闪烁变为闪烁了!!
那位兄弟遇到过??怎么解决??
someonepoor
帖子: 2
注册时间: 2006-08-12 23:30
送出感谢: 0
接收感谢: 0

Re: [问题]笔记本ATI9600安装fglrx驱动成功,但屏幕经常闪烁!!

#2

帖子 someonepoor » 2006-08-12 23:34

netfalcon 写了:IBMT42 ATI9600安装fglrx驱动成功$ fglrxinfo
display: :0.0 screen: 0
OpenGL vendor string: ATI Technologies Inc.
OpenGL renderer string: RADEON 9600 Generic
OpenGL version string: 2.0.5755 (8.24.8)
测试
glxgears -info
有时5100FPS,有时2400FPS
最主要的是有时开机一切正常,有时开机屏幕不停的闪烁,甚至有时用户注销后再登录,屏幕就由不闪烁变为闪烁了!!
那位兄弟遇到过??怎么解决??
Same problem here.

I also use T42 with ATI 9600。

Seems this question is not uncommon, but still I do not find any solution.
apen
帖子: 39
注册时间: 2006-07-21 14:25
送出感谢: 0
接收感谢: 0

#3

帖子 apen » 2006-08-16 12:11

我的也是,T42的机器!改了N多的地方都不行,有时候重新启动X会好一些,有是又不行!
someonepoor
帖子: 2
注册时间: 2006-08-12 23:30
送出感谢: 0
接收感谢: 0

#4

帖子 someonepoor » 2006-08-17 4:46

I found a possible workaround solution for this issue.

Please following the thread in the url:

http://ati.cchtml.com/show_bug.cgi?id=248

I found the modeline "1400x1050" 109.01 1400 1480 1632 1864 1050 1051 1054 1083
works for me...(Possible, because this is my 3rd time run X after I modify my xorg.conf)

But still worth a try. I guess you guys also use 1400x1050 resolution.

Sorry,I can't post in Chinese. Hope this help..:-)

BTW, just as the thread said, this seems an ATI driver problem.
So I also plan to use open source DRI driver. But I always can't got the r300 module loaded. Any help is appreciated.
apen
帖子: 39
注册时间: 2006-07-21 14:25
送出感谢: 0
接收感谢: 0

#5

帖子 apen » 2006-08-19 12:44

我用的就是1440*1050!
回复

回到 “常用硬件支持”