当前时区为 UTC + 8 小时



发表新帖 回复这个主题  [ 10 篇帖子 ] 
作者 内容
1 楼 
 文章标题 : eth0>eth1>eth2 so strange!
帖子发表于 : 2006-10-04 15:15 

注册: 2006-10-04 15:10
帖子: 4
送出感谢: 0 次
接收感谢: 0 次
when configered the etho and restart, the etho is changed to eth1 automatially, so i need to config the eth1 to connect to the internet.
However ,when restart ,internet can't be accessed cause eth1 goes to eth2!

Anyone can help me ,i'm confused on it for two days! I'm a newer,Thank you for your help


页首
 用户资料  
 
2 楼 
 文章标题 :
帖子发表于 : 2006-10-04 15:30 

注册: 2006-09-20 21:38
帖子: 88
送出感谢: 0 次
接收感谢: 0 次
没遇到过,帮你顶一下吧
good luck


页首
 用户资料  
 
3 楼 
 文章标题 :
帖子发表于 : 2006-10-04 15:39 

注册: 2006-09-20 21:38
帖子: 88
送出感谢: 0 次
接收感谢: 0 次
change one config may be all right


页首
 用户资料  
 
4 楼 
 文章标题 :
帖子发表于 : 2006-10-04 15:50 

注册: 2006-10-04 15:10
帖子: 4
送出感谢: 0 次
接收感谢: 0 次
Charles.T 写道:
change one config may be all right

Sorry , i cannot understand that
I changed the configuration several times ,Still sometimes my ubuntu can't started.......because i don't know the program grammer in detail, maybe i made mistakes


页首
 用户资料  
 
5 楼 
 文章标题 :
帖子发表于 : 2006-10-04 16:07 

注册: 2006-09-20 21:38
帖子: 88
送出感谢: 0 次
接收感谢: 0 次
能不能看看你的interface文件是怎么写的
do you konw chinese,my english was poor
may i look your configuration


页首
 用户资料  
 
6 楼 
 文章标题 :
帖子发表于 : 2006-10-04 16:11 

注册: 2006-09-20 21:38
帖子: 88
送出感谢: 0 次
接收感谢: 0 次
ubuntu技术交流群 QQ:22218623
there are many people can help you。may be your question can solve


页首
 用户资料  
 
7 楼 
 文章标题 :
帖子发表于 : 2006-10-04 16:14 

注册: 2006-10-04 15:10
帖子: 4
送出感谢: 0 次
接收感谢: 0 次
I think my Chinese is better than english, because i'm a chinese too, I just don't have the chinese character input software, I can read very well


# This file describes the network interfaces available on your system
# and how to activate them. For more information, see interfaces(5).

# The loopback network interface




auto lo
iface lo inet loopback

iface eth0 inet static
hwaddress ether 00:50:BA:62:59:0D
address 172.16.1.105
netmask 255.255.0.0
gateway 172.16.0.1

auto eth0

iface eth2 inet static
address 172.16.1.105
netmask 255.255.0.0
gateway 172.16.0.1

auto eth2


页首
 用户资料  
 
8 楼 
 文章标题 :
帖子发表于 : 2006-10-04 16:26 

注册: 2006-09-20 21:38
帖子: 88
送出感谢: 0 次
接收感谢: 0 次
不是server版本的吧.试试图形工具。 系统菜单下有个联网 如果配置文件有问题,通过图形工具的重写入应该可以纠正的


页首
 用户资料  
 
9 楼 
 文章标题 :
帖子发表于 : 2006-10-04 16:34 

注册: 2006-10-04 15:10
帖子: 4
送出感谢: 0 次
接收感谢: 0 次
Charles.T 写道:
不是server版本的吧.试试图形工具。 系统菜单下有个联网 如果配置文件有问题,通过图形工具的重写入应该可以纠正的

6.065 LTS for PC edition
grafical tools in System>Administration>network tools , as well as System>Administration>networking can't solve my problem~~~~

I've found some solution published by someone
/etc/init.d/rc.local

ifconfig eth0 down
ifconfig eth0 hw ether "MAC"
ifconfig eth0 up

but the rc.local is a very complicated file , I don't know where to plug the above statements


页首
 用户资料  
 
10 楼 
 文章标题 :
帖子发表于 : 2006-10-04 17:05 
头像

注册: 2005-08-25 13:58
帖子: 808
地址: ustc
送出感谢: 0 次
接收感谢: 0 次
edit
代码:
/etc/iftab/


打开一看就知道怎么改了


_________________
爱喝真猪奶茶的夜鸣猪


页首
 用户资料  
 
显示帖子 :  排序  
发表新帖 回复这个主题  [ 10 篇帖子 ] 

当前时区为 UTC + 8 小时


在线用户

正在浏览此版面的用户:没有注册用户 和 4 位游客


不能 在这个版面发表主题
不能 在这个版面回复主题
不能 在这个版面编辑帖子
不能 在这个版面删除帖子
不能 在这个版面提交附件

前往 :  
本站点为公益性站点,用于推广开源自由软件,由 DiaHosting VPSBudgetVM VPS 提供服务。
我们认为:软件应可免费取得,软件工具在各种语言环境下皆可使用,且不会有任何功能上的差异;
人们应有定制和修改软件的自由,且方式不受限制,只要他们自认为合适。

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
简体中文语系由 王笑宇 翻译