Geforce Force4 MX4000 + 19" LCD

为当前最终发行版之前的所有版本提供支持
回复
头像
有点笨小林
帖子: 14
注册时间: 2007-02-05 17:07
送出感谢: 0
接收感谢: 0

Geforce Force4 MX4000 + 19" LCD

#1

帖子 有点笨小林 » 2007-04-20 21:43

我是Geforce Force4 MX4000的显示卡。我去WIKI看了下。我装的应该是nvidia-glx-legacy的驱动。。但是装了后也不行。。。
我又装nvidia-glx的。也不行
装nvidia-xconfig也不行
我郁闷死了。。到底我该怎么装驱动阿。。。
上次由 有点笨小林 在 2007-04-22 11:27,总共编辑 1 次。
头像
有点笨小林
帖子: 14
注册时间: 2007-02-05 17:07
送出感谢: 0
接收感谢: 0

#2

帖子 有点笨小林 » 2007-04-20 21:52

我的是1440*900的!!!!
头像
eexpress
帖子: 58428
注册时间: 2005-08-14 21:55
来自: 长沙
送出感谢: 4 次
接收感谢: 256 次

#3

帖子 eexpress » 2007-04-20 23:03

xorg.conf里面写的什么驱动
● 鸣学
头像
有点笨小林
帖子: 14
注册时间: 2007-02-05 17:07
送出感谢: 0
接收感谢: 0

#4

帖子 有点笨小林 » 2007-04-22 10:40

eexpress 写了:xorg.conf里面写的什么驱动
sFirst, sorry for my poor english coz i have no Chinese input as the system is reinstalled..


http://linuxdesktop.cn/how-to-install-b ... -fawn.html


My problem is that i have installed the NVIDIA Driver follow the instruction of the link above...

Not only the NVIDIA Logo can display in the screen but also the beryl runs well...So it's no doubt that the driver has installed successfully!!

But when i reboot the system i find it the screen resolution doesn't support "1440*900"
1280*1024
1280*960
1152*864
1024*768
832*624
800*600
640*480
1280*800
1280*768
960*600
i go to /etc/X11 to check the file: "xorg.conf" and the content of it is like this>>>>>>>>>>>>

上面是我没搞成功之前的提问,可以忽略不看了。。问题已经解决。下面是解决方法:
[1]先按照该网站的方法做
http://linuxdesktop.cn/how-to-install-b ... -fawn.html

[2]修改xorg.conf






# nvidia-xconfig: X configuration file generated by nvidia-xconfig
# nvidia-xconfig: version 1.0 (buildmeister@builder3) Thu Nov 9 17:55:20 PST 2006

# /etc/X11/xorg.conf (xorg X Window System server configuration file)
#
# This file was generated by dexconf, the Debian X Configuration tool, using
# values from the debconf database.
#
# Edit this file with caution, and see the xorg.conf(5) manual page.
# (Type "man xorg.conf" at the shell prompt.)
#
# This file is automatically updated on xserver-xorg package upgrades *only*
# if it has not been modified since the last upgrade of the xserver-xorg
# package.
#
# If you have edited this file but would like it to be automatically updated
# again, run the following command:
# sudo dpkg-reconfigure -phigh xserver-xorg

Section "ServerLayout"
Identifier "Default Layout"
Screen "Default Screen" 0 0
InputDevice "Generic Keyboard"
InputDevice "Configured Mouse"
InputDevice "stylus" "SendCoreEvents"
InputDevice "cursor" "SendCoreEvents"
InputDevice "eraser" "SendCoreEvents"
EndSection

Section "Files"

# path to defoma fonts
FontPath "/usr/share/fonts/X11/misc"
FontPath "/usr/share/fonts/X11/cyrillic"
FontPath "/usr/share/fonts/X11/100dpi/:unscaled"
FontPath "/usr/share/fonts/X11/75dpi/:unscaled"
FontPath "/usr/share/fonts/X11/Type1"
FontPath "/usr/share/fonts/X11/100dpi"
FontPath "/usr/share/fonts/X11/75dpi"
FontPath "/var/lib/defoma/x-ttcidfont-conf.d/dirs/TrueType"
EndSection

Section "Module"
Load "i2c"
Load "bitmap"
Load "ddc"
Load "extmod"
Load "freetype"
Load "glx"
Load "int10"
Load "vbe"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Generic Keyboard"
Driver "kbd"
Option "CoreKeyboard"
Option "XkbRules" "xorg"
Option "XkbModel" "pc105"
Option "XkbLayout" "us"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "Configured Mouse"
Driver "mouse"
Option "CorePointer"
Option "Device" "/dev/input/mice"
Option "Protocol" "ImPS/2"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
Option "Emulate3Buttons" "true"
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "stylus"
Driver "wacom"
Option "Device" "/dev/input/wacom"
Option "Type" "stylus"
Option "ForceDevice" "ISDV4" # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "eraser"
Driver "wacom"
Option "Device" "/dev/input/wacom"
Option "Type" "eraser"
Option "ForceDevice" "ISDV4" # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "InputDevice"
Identifier "cursor"
Driver "wacom"
Option "Device" "/dev/input/wacom"
Option "Type" "cursor"
Option "ForceDevice" "ISDV4" # Tablet PC ONLY
EndSection

Section "Monitor"
Identifier "W900"
Option "DPMS"
EndSection

Section "Device"
Identifier "nVidia Corporation NV18 [GeForce4 MX 4000]"
Driver "nvidia"
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Device "nVidia Corporation NV18 [GeForce4 MX 4000]"
Monitor "W900"
DefaultDepth 24
Option "AddARGBGLXVisuals" "True"
SubSection "Display"
Depth 1
Modes "1440x1440" "1280x1024" "1280x960" "1152x864" "1024x768" "832x624" "800x600" "720x400" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 4
Modes "1440x1440" "1280x1024" "1280x960" "1152x864" "1024x768" "832x624" "800x600" "720x400" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 8
Modes "1440x1440" "1280x1024" "1280x960" "1152x864" "1024x768" "832x624" "800x600" "720x400" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 15
Modes "1440x1440" "1280x1024" "1280x960" "1152x864" "1024x768" "832x624" "800x600" "720x400" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 16
Modes "1440x1440" "1280x1024" "1280x960" "1152x864" "1024x768" "832x624" "800x600" "720x400" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Depth 24
#将下面蓝色字体部分注销掉,修改为下面红色字体部分
#Modes "1440x1440" "1280x1024" "1280x960" "1152x864" "1024x768" "832x624" "800x600" "720x400" "640x480"
Modes "1440x900" "1280x1024" "1280x960" "1152x864" "1024x768" "832x624" "800x600" "720x400" "640x480"
EndSubSection
EndSection

Section "Extensions"
Option "Composite" "Enable"
EndSection
头像
cheno
帖子: 640
注册时间: 2007-03-18 16:17
来自: 汕尾
送出感谢: 0
接收感谢: 1 次

#5

帖子 cheno » 2007-04-22 21:50

原来还有"MX4000"这个型号啊`~哪里买的啊?
头像
有点笨小林
帖子: 14
注册时间: 2007-02-05 17:07
送出感谢: 0
接收感谢: 0

#6

帖子 有点笨小林 » 2007-04-26 19:27

cheno 写了:原来还有"MX4000"这个型号啊`~哪里买的啊?
不知道你是问真的还是假装这样问的.确实有这个...
2年半前买的....

wiki里也都有谈到这型号
回复

回到 “老旧版本支持”