当前时区为 UTC + 8 小时



发表新帖 回复这个主题  [ 9 篇帖子 ] 
作者 内容
1 楼 
 文章标题 : about hotplug subsystems
帖子发表于 : 2006-02-01 22:54 

注册: 2006-02-01 11:07
帖子: 25
地址: 杭州
送出感谢: 0 次
接收感谢: 0 次
I've installed Ubuntu Warty and am very pleased with it. However, booting has become a problem; my system hangs right after "hotplug subsystems".

I've searched the forums, and bug reports, but can't quite find an answer. As I remember the answer I found posted was that a usb device might be the problem, and adding the device to /etc/hotplug/blacklist will solve it. But there is no output after "hotplug subsystems" so I have no idea what device is causing my problem, (I put hw_random, pciehp, & shpchp in blacklist). Where do I find a log of what devices hotplug was trying to load?


页首
 用户资料  
 
2 楼 
 文章标题 :
帖子发表于 : 2006-02-01 22:55 

注册: 2006-02-01 11:07
帖子: 25
地址: 杭州
送出感谢: 0 次
接收感谢: 0 次
some one can Ctrl + C
to skip the boot-up service but me


页首
 用户资料  
 
3 楼 
 文章标题 :
帖子发表于 : 2006-02-01 22:57 

注册: 2006-02-01 11:07
帖子: 25
地址: 杭州
送出感谢: 0 次
接收感谢: 0 次
For anybody else having a similar problem, here is what I did. As Ubuntu loaded, I waited until the "starting hotplug subsystem" came up then I hit Ctrl C several times. This allowed the system to continue to boot. Once I had logged in, I could not connect to the internet. I have no idea why. I tried to enable the network device in the Network Settings configurator (?) but the check mark would not stay. Just for the heck of it, I typed "/etc/init.d/hotplug restart" in a terminal window to see what would happen. Voila! Now everything works.

now,downloading live cd
I hope it help me!


页首
 用户资料  
 
4 楼 
 文章标题 :
帖子发表于 : 2006-02-01 23:46 
头像

注册: 2005-07-11 17:37
帖子: 336
地址: 浙江
送出感谢: 0 次
接收感谢: 0 次
晕,为什么要用4.10呢?现在稳定版本都已经是5.10了。


_________________
ubuntu 5.10 +windowsxpsp2
HP NX6120
PM1.6+512M DDR333+915GM+40G HD+Combo

Life is Struggle!


页首
 用户资料  
 
5 楼 
 文章标题 :
帖子发表于 : 2006-02-02 0:34 

注册: 2006-02-01 11:07
帖子: 25
地址: 杭州
送出感谢: 0 次
接收感谢: 0 次
我用的就是5.10的
CTRL C也无法跳过
live cd也是这里卡住了
怀疑是不是我硬件让ubuntu不支持了
我的机子是ASUS A6VM
PM 740
768ram
80HDD
nvidia gf go 7300
intel wireless lan 2100 3b mini pci adapter
marvell yukon gigabit ethernet 10/100/1000base-t adapter
谁帮忙研究下啊


页首
 用户资料  
 
6 楼 
 文章标题 :
帖子发表于 : 2006-02-02 0:47 

注册: 2006-02-01 11:07
帖子: 25
地址: 杭州
送出感谢: 0 次
接收感谢: 0 次
我在想“一盘通”是不是用ubuntu的系统
相关地址:http://www.bevictor.com/gj1.html


_________________
秀发去无踪,头屑更出众


页首
 用户资料  
 
7 楼 
 文章标题 :
帖子发表于 : 2006-02-02 12:23 

注册: 2006-02-01 11:07
帖子: 25
地址: 杭州
送出感谢: 0 次
接收感谢: 0 次
居然要把声卡lock掉才可以进去
这到底是怎么回事啊


_________________
秀发去无踪,头屑更出众


页首
 用户资料  
 
8 楼 
 文章标题 : Re: about hotplug subsystems
帖子发表于 : 2006-02-02 15:11 
头像

注册: 2005-07-11 17:37
帖子: 336
地址: 浙江
送出感谢: 0 次
接收感谢: 0 次
尿不湿 写道:
I've installed Ubuntu Warty and am very pleased with it. However, booting has become a problem; my system hangs right after "hotplug subsystems".

I've searched the forums, and bug reports, but can't quite find an answer. As I remember the answer I found posted was that a usb device might be the problem, and adding the device to /etc/hotplug/blacklist will solve it. But there is no output after "hotplug subsystems" so I have no idea what device is causing my problem, (I put hw_random, pciehp, & shpchp in blacklist). Where do I find a log of what devices hotplug was trying to load?

Warty 是4.10 而5.10的叫breezy badge
声卡lock? 怎么个lock 法?


_________________
ubuntu 5.10 +windowsxpsp2
HP NX6120
PM1.6+512M DDR333+915GM+40G HD+Combo

Life is Struggle!


页首
 用户资料  
 
9 楼 
 文章标题 :
帖子发表于 : 2006-02-02 21:03 

注册: 2006-02-01 11:07
帖子: 25
地址: 杭州
送出感谢: 0 次
接收感谢: 0 次
主板设备管理
可以关闭网卡
声卡
1394之类的硬件的
我把声卡关了就可以顺利进去
不知道是什么原因


_________________
秀发去无踪,头屑更出众


页首
 用户资料  
 
显示帖子 :  排序  
发表新帖 回复这个主题  [ 9 篇帖子 ] 

当前时区为 UTC + 8 小时


在线用户

正在浏览此版面的用户:没有注册用户 和 5 位游客


不能 在这个版面发表主题
不能 在这个版面回复主题
不能 在这个版面编辑帖子
不能 在这个版面删除帖子
不能 在这个版面提交附件

前往 :  
本站点为公益性站点,用于推广开源自由软件,由 DiaHosting VPSBudgetVM VPS 提供服务。
我们认为:软件应可免费取得,软件工具在各种语言环境下皆可使用,且不会有任何功能上的差异;
人们应有定制和修改软件的自由,且方式不受限制,只要他们自认为合适。

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
简体中文语系由 王笑宇 翻译